Haaa Tuhhdiaaa Meh Singgah Lagi Meh ! Pakat Bau Busuk Soqang Sikit . Tehehe Jemput Datang Lagi Nuh :)

meyh foLLow uchuq meyh

Saturday, 30 April 2011

kena jadik singa ka ????!

assalamualaikum ...
huhu !
agak sopan hari ini..
ceh .. hehex !
today cuq nak tanya pendapat kowang , kowang and kowang yang read mengeREAD post nieyh !
macam ane nak didik adek kite agar takot sama seorang kaka !!!
geramm betol !
mentang2 la dieowg lelaki !


actually ! cuq mmg ngah bara tetahap gegaban dae tat adek cuq ni !
sepatah cuq cakap ,
berpatah2 n balik2 dia balas
xpenah nye nak ikot cakap cuq!
eiii !!!!
DUSH !DUSH !!

situasi dia cm nieyh !
cuq says : "dek ! hang ni kalo makan tak penah nak basoh pinggan !
budax says: " kalo aku basoh hang nanges plak xdak koja nak buad.."

cuq says :"hang ni lepass pakai baju lempaq mcm tuh ja !! hang inat aku kuli bapok hang kot !"
budax says :" apa gunanya ada pompuan dalam uma ni.."

cuq says : " hang p masok bilik ! baca buku ! keja nak kuaq jaaa!!!"
budax says: "kita dua beradek ja..kalo hang msok u , aku pon masok u , sapa nak jga mak abah.."

cuq says : "dek , tulong angkat baju kat luaq sat.sat g aku lipat ..nah2"
budax says :"ala hang p la angkat..
nnti hang nak kena buad gk seniri..xkn nk mintak tulong laki hang kowt ..."

tengok ! tengok ! tengok !!
tak der takot langsung nan cuq ni !!
grrrrrrrr
dia tak tawu kea cuq ni gengsterr kt sekolah
 
lalalalalalalala

cam ane skunk ni??
pea pendapat kowang ?
tulong bagi tips2 nak bagi budax2 ni tkot kit nan kiter !!
herrrrrrr


akhir bicara :
cuq sedang TERBAKAR keseorangan !!
bubye !

Friday, 22 April 2011

apa itu !???

salam
salam 1 malaysia
salam ukhwah
mood sempoi

hey you , kamu and anda !
per citer ??
bek2 ajea kn2 ??
tak bek tuh kowang munya hal la kn2..

hahax
joke sjea
post kali ini agk menyopankan
ngee

mybe story tale bgi kowang ?
tapi !
tidak for me ..
gi nieyh citer dia .
kemaqin !
kn
kemaqin kn ..
ala ..
yg kemaqin la..
hahax !
cuq nampak SUPER LOVE cuq terbang kat langit ..
fhuuiiiyyyoooo !! nmpk bebenor nipu nyea !

dia menjerit "uchuq !!!saya sayang kamu!!"
uchuq pon menjawab "saya tidak dengar...cakap lagi sekali....."
then tetiba

suara yang mngaipkan muncul , agak kasar bunyi nya
" WOI ANAK DARA !!! BANGUN !! NAK MAGHRIB DA NI! DOK TERJERIT SORANG2 AWT ?! KENA HASUK DA PA ! "
huh

ni la padah nya tido time tak sepatut nyea .. huh !
tatapii ..
alangkah bahagianyea jika super love tuh btol2 gtaw gituu shama uchuq ..
lalalalalaalalalala


buyeh mimpi saja la cek NURDINIE ..

buad kengkawan :
inat ! jangan terlalu menharap yeah ..
tak semua yang kita ingin , kn jadi milik kita .
and apa yang ite pena asea , jangan bagi orang laen asea ~
itu bukan hak ite !
cinta yang mahal itu ,tak perlu dilafazkan .
cinta yang agung itu adalah satu pengorbanan .


akhir bicara :

tidak ramai orang yang sanggup berkorban
kepada orang yang dia cintai .
tapi ramai yang telah terkorban
kerana cinta
like uchuq !
entam saja ...
jgn percaya..tak ada kena mengena sama ada yang maseh idup atau yang telah terkorban !
heeee


Thursday, 14 April 2011

bila da kena !

haluuiit !
salam ~
ngee ...
per cer ??
cer cheer ! cer cheer !
haha
mereng suda loii.
mcam yg telah dijanjikan pada post sebelum ni ..
so ...
cuq nak post ni ...
b
u
k
a
n

bout tuh .. huhu
kena tipu..
hoeh2 ! elax lu ..
cuq bkn sengaja nk memungkiri janji !
actually ! cuq nga tunggu fon ciap .
untuk .
mengUPLOAD gmba bukty2 yg mnyatakan bahawa ada nya hamba ALLAH yg mengutuk org2 yg berilmu ni .
huh !
hebat sungguhkan ..
but ..
fon cuq skarang maseh menatap dirumah saket daerah penanti
ADUSH !

pape pon jangan isau ..
jangan isau
rindu post cuq kan ?
haha !
nah ni nk pos la ni ..

apa tajuk hari ni ?
xtaw ???
sat g taw !

ni nak kongsi ngan kaworang ni ..

citer dia cam ni ,

::: situasi 1 :::
tadi ptg ! cuq dengan penat lelah nyea baru blik sekolah dlam pukuitt 6:15 p.m
cuq berhenty la kt simpang dlam taman cuq uh ,
then tunggu sorang mamat ni jalan dari joh g
nak kua takowt kona langgar !
maklumla ..
budax taman bwak motoo kan mcm kilatt !
..
tunggu punya tunggu
n tunggu
dok bajek laki tuh nak straight !
upa nya corner
dae corner tuh dan lagi kejip mata .
dia xtawu owg yg nga tunggu tuh da berapi !
babun tueehh

dengan kebengangan , cuq pon blah tanpa toleh kearah beliau
ceyh ~_~

punya nak jadi cita ni , cuq balik2 uma tuh , mummy suroh anta adek g ngaji plak dae..
cuq pon g la
agak ikhlas kowwt !

dengan bebai nyea ,
cuq pergi
***
cuq nmpk laki tdi lagi sekali ,
cuq berhenti dekat simpang bersama beliau
dengan jelingan yang menajam !
hahaahax

then kami sama2 menuggu seorang pkchek yg agk tua sedang menuju kearah kami .
cuq besa ja ..
dalam haty says : "besa la org tua.."

mcam besa jugak , dok bajek pkchek tuh nak teruittt ja
upa nya corner jugak .
tawu laki tuh kata apa
"BODO aih pkchek ni ! ingat BAPAK dia punya jalan kot ! da la bawah moto mcm KUQA2!!!"

tengok ?? apa nk jadi ni ??

::: situasi 2 :::
bout cinta pularkk ni !
satu hal lagi ..
haru biruu sudaa aihh

citer dia cam ni ,
mmbe cuq(boyz) , dia nah gtaw cuq "weyh salah ark kalo kita suka kat owg len sedang kan kita da ada pasangan ?"
cuq says : "xtaw nk kata . tapi kalo bagi cuq .. tak salah pon ada . salah pon ada ."
dia says : " ak asa xsalah kowt . sbb .. tuh dtg dari aty "
besa la laki ..

then satu ary dia dpt taw gurlz dia suka kt budak kelas dia .
dia terus kata :
 " babi punya pompuan !!! sial  r !! betina jahanam !!"

tengokk ?? pe cer ni ???

pea pandangan kowang ??
adil tak ?
TIDAK !!


macam  tajuk yg telah tercatat kt ats uh la
BILA DA KENA !!!


akhir bicara :
hahax !
so wht do u think ?

Monday, 11 April 2011

bersawang !

salam ..
hyee ..
huittt !
ngeee ~
kowang2 !
sehad2 ??
mesty tak kn ?
sbb dok pikir mana lea cuq ni pegi kn2 ?
hahax ! peqasan sekali sekala..
sampai da bersawang cuq tinggai blog ni ,
actually ! jadual dari hari ke hari semakin mempadat !

lalalalalalala

rindu post cuq TAK ?
kalo rindu senyum jea ..
ala2 malu2 plak ! hahax
DUSH ! DUSH !

eumm
maw cita nan kowang selama perjalanan cuq meninggalkan BLOG ni cuq buad apa .
nak tawu ??
sat2 ..
pelan2 kayuh
grrrrrr

hah nak cita la ni ..
cuq nga berlatih DRAMA "gelanggang tok wali"
pena denga tak ?
budak from4 ton lepas dgn ton ni kalo xpena denga tuh
nmpk sanat g sekolah xpenah tumpukn perhatian ni !
hAH !!

cuq latih ni bukan calang2 latih taw !
hahax ~
maw g lawan kat SMKGuar Peqahu ..
doa2 kan la skolah cuq menang yeah !
kalo kowang doakan kejayaan owg laen ,
kowang pat pahala taww !

nanti cuq kongsi la adiah ngan kowang , asal kowang VOTE kami !
hehex !

balik pada cerita tadi .
 selain itu ,
cuq pergi MELILAU dengan teman2 tok buangkan masa yunk terluang ni
maklumla da ada lesen
hahax !

senarai tempat tanpa tujuan :
tasek mengkuang damm
KFC2
penanti penanti

and blablablabla
banyak lagi laa

mesti kowang pikir yunk cuq ni jenis xleh nk duk diam kat rumah kan ?
xder laaa
cuq bukan jenis cam tu
cuma kekadang cuq terpaksa buad cam tuh ..
tok isi masa cuq dengan kawan .
waktu2 sekarang ni , cuq memerlukan kawan

tawu kenapa ?
because , cuq kena lupakan seseorang
bila cuq duduk uma sesorang , cuq kan pikir bout dia jea
so
cara terbaek cuq kena la out2
huhux !
btw , jangan isau la ..
cuq dae buyeh lupakan dia

hah ! da la sikit2 ..
hambuehh .
melampau plak .

lalalalala
cuq asa2 la kan ,
idea macam x masok jea ni ..
hehex

hah ! waiting for my new post yaw . xtawu lagi bila
asa2 mcam esok ja ..
tapi da tawu tajuk apa

" Orang yang berilmu pengetahuan , orang yang poyo ka ?? "
hah ! gempak kan ??
tunggu pa lagi ?
tunggu jala !
hahax ~
ataaaa
muahcx !

Saturday, 2 April 2011

perlu ka ?

Salam
***
huh !
salah tak kalaw cuq post apa yang cuq nga asa skrang?
 kalaw xsuka tekan [X] kt atas tu jaa

cam ni cita dia , tadi pagi
tetiba tersentak hati yang tengah gembira ni
huh !
hari ni 3orang mmbe sekolah lama msj cuq
mmg best la
rindu dieowg
accually bukan tuh yang cuq nk cita ni
huh
yang nk cita sekarang apa yg diaowg tanya
secara kebetullan ketiga-tiga kengkwan tersayang cuq tnya soalan yang sama
soalan yang xpatot ditujukan buad masa sekarang
soalan yang xdiharapkan
soalan yang tak patot diberi jawapan

:::::

"hang cm na sekarang dengan SH****N ?"
"STILL lgi ka?"

huh !
tapi cuq be cool ja
says : " eh xder pape dae .. single ja skrang . ngerrr "

but
tetiba haty cuq tersentak then teringat kat owg yang da lama ptot cuq lupa

************
pelikkan perasaan ni

buleh tak tnya pendapat kowang ,

buduh tak kalo cuq tunggu owg yang xkn balik dekat cuq ?

buduh tak kalo cuq sayang owg yang da xsayang cuq ?

buduh tak kalo cuq nangis sebab owg yang cuq sayang da benci cuq ?

buduh kan ??

buduh kan ??

buduh sangat !

accually soalan2 tuh da ada jawapan
dari mereka2 yang bergelar teman

teman petama says :
" buduh la hang ni dyni ! macam la dia sorang ja yang ada ! ramai lgi laki ! hang xpayah la dok tunggu dia !
dia da mmg xkn balik dekat hang
percaya r !
kalaw dia sayang kat hang xkan dia bleh senang2 cari gurlx len ?!
listen carefully ! dia DA BENCI HANG !ingat tuh !
jangan perbodohkan diri hang ."

teman kedua says :
"tak buduh kalaw hang sayang dia lagi, tapi buduh kalaw hang pikiaq yang dia dok sayang hang lagi .
jangan mimpi yang dia sayang hang macam hang sayang kat dia .
hang tengok sendiri ,
hang seniri boleh tima apa yang dia da buad sedangkan perempuan lain tak leh tima !
hang seniri yakin yang dia bleh brubah sedangkan orang lain xyakin !
hang seniri maseh bagi dia peluang , sedangkan dia ?!!!
dia tinggai hang cam tuh ja  then gtaw hang "PIKIAQ SENIRI" . ,
macam tu ka balasan dia kat hang ?!
jangan kata dia wat cam tuh ada sebab !
sebab kepala hotak dia !
kalaw ya pon nak tinggai hang , dia kena gtaw hang ! bukan lepas cm tuh ja !"


teman ketiga says :
" ya buduh sanat kalaw hang nangis sebab owg yang xdak peqasaan langsng kt hang
mmg buduh !
come on dyni !
SAYANG DIA XDAK NILAI la WOI !
yang bleh cari kat pasaq malam ja . "

maki makian diatas telah ditujukan kepada uchuq ...
pedih kan ?
hahax !
cam na pon dieowg kawan2 cuq
so apa yang kua dari mulut dieowg adalah nasihat buad cuq
thank kawan

apa2 pon
jangan risau
cuq da buyeh tak tih tak tih seniri da
hehehex

atas bantuan kengkawan2 kat facebook !
cuq sedikit sebnyak ada tips tok lupakan dia
ngee

PESAN Abang dik un
" adek jangan benci dia , cuz bila adek benci dia adek akan lagi teringat kat dia .
so cara terbaek adek buat xtawu ja..
bukan abg suroh syang dia , but ketepikan perasaan benci tu k"


akhir kata
uchuq suda semakin dewasa !
hahax ~