Haaa Tuhhdiaaa Meh Singgah Lagi Meh ! Pakat Bau Busuk Soqang Sikit . Tehehe Jemput Datang Lagi Nuh :)

meyh foLLow uchuq meyh

Friday, 30 March 2012

arwah dan pegantinya

salam blogger
salam 1 MALAYSIA

sebelum nak taip post nih , cuq nak kesat air mata yang mengalir ini terlebih dahulu .

kenapa menangis cuq ??
putus cinta ka ?

haha 

air mata yg mengalir ni ada dua maksud 

:: rindukan seseorang ::
dan 
:: bersyukur ::

frst of all 

:: rindukan seseorang ::

yes !
imisshim very very much .
seseorang yg telah pergi buat selama lamanya dan tak kan kembali lagi ..
today cuq demam ,
agak panas dan agak sejuk
ptg tadi , MAK bagi panadol suruh mkan and tidur .
cuq tak perasan cuq mimpi apa , yg cuq ingat cuq sebut nama ARWAH 
tersedarnya cuq dari tidur yg nyenyak ,
cuq menangis tanpa tahu apa punca air mata itu mengalir 
mungkin kerana cuq rindu kan arwah
rindu yg tak dpat dikenalpasti seberapa banyaknya
rindu yg tiada tandingan dgn rindu rindu yg lain 
selalunya ptg ptg cuq dipenuhi dgn gelak tawa arwah 
usikan dan bnyak lagi lah .
pemergian beliau ibarat 
"sungai tanpa tebing"



secornd
:: bersyukur ::

Dalam keadaan yg agak sedih ini , 
cuq masih bersyukur  .
kerana pemergian beliau meninggalkan seorang peganti yg baik sepertinya .
"sungai yang diibaratkan tiada tebing itu , kini ditampung dengan batas batas batu yg agak kukuh"
siapa ?

***** *** ** 
*im sorry coz post your real name*
HEHE

walaupun bukan kekadang sahaja cuq sakitkan hati dia , 
tetapi SELALU 
but he still behind me ..
walaupun kami pernah bertengkar lidah ,
dia akan melemahkan cuq 
dan menyebabkan cuq mudah untuk memintak maaf dari nya 

pernah sekali kami tak bertegur sapa dalam jangka masa yg agak lama 
lebih dari tiga hari kot 
atas kesalahan cuq untuk kali yg keberapa kali entah
masa tuh cuq rasa mcm cuq kehilangan org kdua selepas pemergian arwah .
cuq lemah
umpama berjalan diatas kaca tanpa berkasut

ouchh !!

cuq harap lepas ni perkara yg sama tak berlaku lagi .

"thank coz forgive me"



ya Allah satukan lah langkah kami 

amin ....





Thursday, 29 March 2012

HANGOUT HANGOUT fasa 1

salam blogger 
hey guys ?
how are you ?

= = "

what are u doing now ?
today ?
tomorrow ?
ada aktiviti tak ?
HUH

cuq boleh dikatakan tiap tiap hari minggu tak lekat kat rumah .

mengapakah hal ini boleh terjadi ?

KERANA !

Bosan
otak serabut 
and blablabla ..

tapi nak keluar tuh kena lah dengar MAK cuq buad karangan 360 patah kata dulu
haha

apa pun , 
hangout dengan kengkawan serius dapat menghilangkan separuh rasa resah dalam dalam nih
bak kata pepatah 
"berdua lebih baek"

TEHEHE

now i will share with you all ,picture my frend and i .
cuci cuci mata lah k
hehe

Cik busuk





cik busuk + malieyn


malieyn : "WEH copy kat syni ja k ^^,


for all yang nak keluar dgn cuq , BOLEH sahaja 
sila hubungi CIK BUSUK

HAHA

TAK NAK LAH >.<

im waitng for him


bye bye 
THANK FOR READING 





Saturday, 17 March 2012

TERIMA KASIH

Salam semua
salam blogger :D

macam yg telah dijanji kan pada post sebelum nih
cuq nanak post today hadiah hadiah yg cuq dapat masa hari lahir cuqq tempoh hari
hehe

i want to says thank you for :

first of all
thank to abg HAFIZI 
bagi shawl pashima nih
i like 


2nd
thank to makcu illa
bagi lampu kitte loving 
most like

3rd
thank to ijam BFF
bagi 
riben ngan gelang yang gabai tuh
haha
liked banyak banyak

next
thank to *tak kenai*
haha
boleh tahan like lah

and
thank to bonat 
bagi kek excident nih
haha
sedaap 
ilike also

next
thank to my beloved frend
belanja cuq makan pizza hut 
yg mahai tuh
haha


and the last
thank to my daddy 
give me ths phone


nih jea yg cuq dapat 
actually hadiah hadiah nih smua layak diberikan kepada my mummy only
tahu kenapa ?
kerana , tanpa "MAK" cuq tak akan lah berdiri dimuka bumi yg nyata ini
hehe

THANK MUMMY
iloveyou mummy

thank for reading post yang sengal nih
haha












Saturday, 10 March 2012

cik busuk dah tua ??

salam blogger
salam semua

what is today day ??

hah ??

AGAIN ??

AGAIN ??

haha

today is my birthday

"happy birthday to me ,
happy birthday to me ,
happy birthday to nurdinie ,
happy birthday to me .."

haha
*nyanyi untuk diri sendiri*

10 MARCH 
tarikh yang cantik kan ?
HAHA
lagi cantik sebab hari nih hari ulang tahun cuq yg ke LAPAN BELAS


adakah diusia ini cuq sudah tua ?

kenapa ramai yg says cuq sudah tua ?
oh tidak

cepatnya masa berlalu
huhu

apa pun cuq bersyukur kehadrat ilahi 
kerana cuq masih diberi kesempatan untuk hidup di muka bumi yg nyata ini
cuq harap diusia yg kian meningkat ini ,
ALLAH mempermudahkan urusan cuq
murahkan rezeki cuq
mendekatkan lagi cuq kejalan yg diredhai ilahi

what i feel today 
ada sikit sad
and
banyak HAPPY

yg sad ,
err..
entah 
*rasa mcam tk penting nak cita*

yang happy ,
ramai kengkwan yg wish beday
walaupun cuq tk mengharap dari dyowg
ngee
thank guys

thank buad kengkawan yg wish
kt telefon
*teruja*

and thank jugak buad kengkwan di FACEBOOK
seramai 376 PEOPLE post at my wall
*kejutan budaya*

and thank very much jugak kt kengkawan yg give HADIAH 
huhu
*terharu*

nih jea post untuk today .
insyaALLAH 
next post cuq nk update 
picture hadiah yg cuq dapat dari kwan kwan oke
ngee


uchuq
18 tahun
2012

THANK FOR READING 





Wednesday, 7 March 2012

KENAPA ?!!!

salam semua
salam blogger

topik today 
KENAPA !! 
*kalau rasa moody lebih baik jgn baca , takut sat nih angkat PC buang tongsampah jaa*

KENAPA ??

KENAPA ??!
bila rasa malas ja nak update idea dtg mencurah curah .

KENAPA !!? 
bila rasa rajin nak update blog idea sepi tanpa kata .

KENAPA ?? 
KENAPA !!

huh !

kenapa apa ??
hah ??

HAHA ~
gelong seminit

actually post today nak cita pasai seorang mamat yang ..

muka sama 
tapi 
macam seiras
tapi 
macam serupa

hoho
gelong dua minit

tapi KENAPA ??!

KENAPA muka dia mesti sama dengan muka "dy"

 huh !
gelong tiga minit.

jom cuci mata dengan cita yg cuq nak kongsi kt bawah nih

cita apa ?
apa cita ?

HAHA
gelong lagi tiga minit

Al-kisah bermula disini :

"suatu hari ketika uchuq dan teman teman kelas GIAT MARA menghabiskan masa bersama dipantai R&R BAGAN . cuq terpandang seorang lelaki yg wajahnya seiras dengan lelaki yg cuq sedang msj waktu itu .
apa lagi !!!
jantung rasa macam terberhenti berdegup sesaat !!
huh !
tahu kenapa ?
dia pusing tengok cuq , 
YA ALLAH ..........
tuhan ja tahu , muka dia memang sama gilerrrrr lah
cuq usyar lama gak la , mana tau kot kot tu cuma bayangan
rupa rupa nya bukan lagi bayangan
tapi kenyataan 
haha


kami gelarkan dy "MR. CLON"
masa tuh cuq anggap macam tuhan kurniakan dy pada cuq untuk mengubat rindu terhadap org jauhh jea
haha

malas nak bercerita panjang panjang ,
pendek cerita start hari tuh dekat GIAT MARA cuq dgn kawan kawan yg lain asyik duk usyarrr dy ja la
sampai satu hari tuh dy punya malu tak tau nak habaq , dy bleh lari masuk tandas pakai helmet
HEMPEH btul lha mr . CLON nih

tapi jangan kata dy , kalau  cuq diposisi dy pun cuq tk taw nk buad apa
haha 

kasian tuh memang kesian
tapi naseb dy lah
sapa suruh p copy muka "dy"

tapi .....
awai awai best jgk r kacau dy ,
lama lama rasa macam tak best lah
dy asyik melarikan diri ja
nak jugak TALK together
huhu

tak kisah lah dy dah berpunya ka tidak , 
bukan nya nak lebih dari kawan pun . 
kalau dy nak anggap cuq sebagai peminat pun tak pa aih .

HOHO
gelong banyak minit !

for MR. CLON :
*kot kot lah baca..hehe*

"firstly , im sorry cuz make your days is a bad day .
haha
actually cuq tak dak niat pun nak buad kat kau mcm tuh
cuma enta bila tengok muka kau rasa macam geram nak cubit kuat kuat ja . 
and kekadang cuq confius kenapa muka kau mesti sama dengan "dy"
kenapa tak sama macam artis dafi tuh ka . 
huhu
sory ukeh
really sory
kalau bleh cuq nak jugak lha dengar kau tegur cuq . 
eheee
*gegeh*
tapi kalau tak buleh pun nak denga jugak !
HAHA
*gatai*
harap cuq bleh jadi kawan kau 
kalau kau tak sudi tak pa lah
TAPI JANGAN BAGI CUQ NAMPAK MUKA KAU YG SELALU BUAD COMEI TUH OKE !!
hehe
*takot tak ?*"

okeh
takat ni ja hujah hujah cik busuk
THANK FOR READING



Tuesday, 6 March 2012

lagi - lagi DEMAM

Salam semua
salam blogger

today cuq tak dak info baru yg nk kongsi dgn korang
cuma nak habaq yg cuq tak sehad


untunglah org tak kisah
HEHE
memang seronok 
yg sakit bertambah sehad 

LALALA

entah lha , 
sejak dua menjak nih mudah sanad diserang demam
TANDA2 apa nih hah ?

tapi tadi g klinik ,
doktor cakap suspek DENGGI
ayokk

mungkin demam besa ja nOh
doktor tuh saja wt KETAQ lebih
HAHA

actually sakit nih tak lha teruk seteruk sakit kat dalam nih


huhu
untunglah dy tak amek tahu pun
untunglah dy chat IM dgn mmber cuq and cakap cuq tak penah bgtau dy cuq g mna pun
hehe
untunglah dapat rasa semua nih

buad kengkawan yg rajin singgah blog cuq nih doakan cuq kembali sembuh okeh








Sunday, 4 March 2012

kau ada

salam blogger

hey semua
apa habaq ?
HEHE

ukeh today cuq nak kongsi dengan korang about SAHABAT
atau bahasa oqang puteh puteh kata
BESTFREND

"SAHABAT"
memang mudah diungkap dengan bibir ,
tapi bagi org yg tak tahu erti sahabat sukar untuk memahami MAKSUD sahabat yg sebenar nya .
bagi ucuq sahabat itu besar maknanya .
memang sukar dicari , tapi dah dikenalpasti 
huhu

kat bawah nih adalah barisan SAHABAT terbaek yg telah TERPILIH oleh cik uchuq :
*ngee*


Puan siti nabila 
nih BFF dari zaman hingusan lagi .
kami berdua digelar ANAK dan IBU 
cuz ..
ada sejarah tersendiri
huhu
dah nama pun ank cuq , memang selalu derhaka lha
HAHA ~
kekadang terasa mcm nak PENENDANG pun ada 
huh 
untung lha dpt ibu mcm cuq nih
cuma niat jea , tak buad pun ..

Puan ilda izzati 
nih member sekepala sehati and segila
dari zaman skolah rendah lagi 
walaupun dah skolah tinggi , 
dy mantain RENDAH 
HAHA


Cik Hafizah 
kenal dy baru thun lepas , tpi dah mcm kenal lama
best cuz cn be her girlfrend 
dy buleh masuk dengan cuq
and seorang kawan yg sesangat sangat caring
banyak pengorbanan yg telah dy curahkan 
HEHE


GENG DFANS

D-dinie *me*
F-fizah
A-along
N-nazatul
S-ssheara

kami start be a bestfrend tahun lepas .
lepa nih terbaek jgk jgk jgk
walaupun cuq budak bru kt skolah tuh , dyowg tk pena pinggirkan cuq
huhu
cuma kekadang ada jgk lha perselisihan paham
biasa lha 
sedangkan lidah lagi tergigit lha katakan 
HEEE

for my BFF i give u all this song :
*lagu yg sedang berkumandang diblog cuq*

SAHABAT by najwa latif 

Kau ada dikala ku suka
Dikala ku duka
setiap tangisan dan juga ketawa
Kau ada dikala ku perlu
setia menemaniku
Pegang erat tanganku bila aku jatuh

Kau lah yang selalu
Selalu menemaniku
Mendengar kisah pahit manis
Hidup ku

Kau lah yang di situ
Setia menunggu ku
Kau lah yang satu
Menjadi sahabatku

Ku tahu ku kan selalu ada
Pada dirimu
Dan ku harap kau juga rasa begitu

Kau lah yang selalu
Selalu menemaniku
Mendengar kisah pahit manis
Hidup ku

Kau lah yang di situ
Setia menunggu ku
Kau lah yang satu
Menjadi sahabatku

Kau lah yang selalu
Selalu menemaniku
Mendengar kisah pahit manis
Hidup ku

Kau lah yang di situ
Setia menunggu ku
Kau lah yang satu
Menjadi sahabatku

Sahabatku.
buad kawan kawan cuq yg tidak terLIST kt blog cuq nih , sorry ..
apapun korang still my best frend 

THANK FOR READING 




salam
salam blogger

hey hey
apa cita ??
*inbox*

today cuq nak kongsi ngan korang apa yg cuq selongkaq kt GOOGLE tempoh hari

actually saja je singgah kt google about love love nih
tetiba terbacaa 1 entri ni
sepatutnyaa kita tk lha boleh percaya sangat semua nih
tapi saja syok syok tak pa kot nuh
HAHA

nah singgah jea mata kot syni :

RAHSIA KASIH SAYANG PASANGAN MENGIKUT BULAN

JANUARI

· Mudah jatuh cinta
· Mudah melupakan perasaan cinta terhadap org yang dicintai sekiranya dikhianati
· Sukar setia
· Pandai mengambil hati tp mudah melukai pasangan.
· Selalu berdiam diri ketika bertemu dgn pasangannya.
· Bersikap romantik tetapi tdk pndai menunjuk
· Sikap cemburu tinggi terhadap pasangan
· Bakal jd bapa atau ibu yg penyayang




FEBRUARI
· Sukar jatuh cinta tp mudah utk dikhianati
· Hormat pd pasangan
· Suka memikat pasangan
· Jujur dan berterus terang dlm perhubungan
· Sentiasa nekad utk bersama dengan pasangannya
· Sngat romantik
· Selalu menjaga hati pasangan
· Amat menjaga penampilan



MAC *untunglaa sapa yg dapat cuq* TEHEHE
· Mudah menawan hati pasangan
· Sentiasa ingin didampingi oleh pasangannya
· Sangat pemalu dalam meluahkan isi hati
· Sangat baik dlm perhubungan
· Amat sukar melupakan pasangan yg dicintai
· Perasaan cemburu yg minimum
· Sgt manja dan sering ingin dimanjai pasangannya
· Mudah memilih pasangan tanpa berfikiran waras
· Sentiasa mengharapkan keistimewaan drp pasangan
· Berprasangka terhadap pasangan



APRIL
· Memendam perasaan
· Malu meluahkan isi hati
· Ingin diberi perhatian
· Cemburu dlm perhubungan
· Kesetiaan teguh dalam perhubungan
· Emosi cepat terusik dan mudah terluka
· Sentiasa menjaga hati pasangan dan pandai memujuk
· Romantik
· Sukar melupakan pasangan walaupun dilukai
· Sukar berlaku curang
· Kebanyakan org yg lahir dlm bulan ini blh dianggap “hamba cinta” spt Laila, Juliet, Siti Zulaikha



MEI
· Mudah jatuh cinta
· Jujur dlm perhubungan
· Pandai menarik hati pasangan
· Perasaan cinta mendalam
· Mudah dipujuk
· Mudah menerima cinta
· Pilihan yg tepat dalam pasangan
· Nekad utk menjaga hubungan yg baik
· Bukan queen control/king control
· Suka mengangankan sesuatu yg indah bersama pasangan
· Sentiasa dahagakan kasih sayang
· Ambil berat dlm menjaga perhubungan



JUN
· Pandai menjaga hati pasangan sekiranya dia perempuan.
· Sukar melukai dan memahami hati pasangan
· Mudah jatuh hati terlalu memilih
· Cerewet dlm perhubungan
· Selalu beremosi
· Mudah merajuk dan mudah dipujuk
· Cepat rasa bosan dlm percintaan
· Kurang yakin dlm perhubungan
· Selalu melindungi pasangan dari kritikan atau umpatan org
· Bakal menjadi ibu yg baik
· Dahagakan pujian drp pasangan



JULAI
· Suka didampingi pasangan
· Sentiasa menjaga maruah diri, pasangan dan perhubungan
· Mudah dipujuk dan berterus terang
· Menghargai kesetiaan pasangan
· Mengambil berat dan mengasihi pasangan
· Suka merajuk dan dipujuk
· Setia terhadap pasangan
· Suka mendengar dan tidak suka membantah
· Cemburu terhadap pasangan



OGOS
· Tidak serius dalam perhubungan
· Mengambil mudah dlm perhubungan
· Kesetiaan diragui
· Pandai memujuk pasangan
· Suka memimpin pasangan
· Romantic, pengasih dan penyayang
· Kelam kabut dlm perhubungan
· Sering bertukar pasangan
· Sukar mencari pilihan yg tepat
· Sngat sensitive dan cemburu tahap maksimum
· Mudah meluahkan kata cinta terhadap sesiapa yg berkenaan



SEPTEMBER *untungla sapa yg lahir bulan nih* HAHA
· Bersopan santun dlm perhubungan
· Bertolak ansur dlm pasangan
· Suka mengkritik pasangan
· Sangat prihatin terhadap pasangan
· Sangat sensitive dan emosi
· Pandai memahami pasangan
· Kurang menunjukkan perasaannya terhadap pasangan
· Amat memilih pasangan
· Sukar melupakan sekiranya hati terluka
· Mudah simpati dengan perasaan dan masalah pasangan



OKTOBER
· Suka berkomunikasi dengan pasangan
· Sopan terhadap pasangan
· Jujur dan jarang berpura-pura
· Mudah terluka hati
· Sukar menerima pandangan pasangan
· Emosi yg mudah terusik
· Pengasih dan penyayang terhadap pasangan
· Terlalu cemburu
· Romantik
· Memahami pasangan



NOVEMBER
· Banyak helah
· Cermat dan teliti dlm perhubungan
· Amat berahsia
· Degil
· Tidak suka dikongkong
· Mudah ambil berat
· Tidak menghargai perhubungan
· Perangai tidak dapat diramal terhadap pasangan
· Kurang menghargai pasangan dan hal-hal cinta
· Kurang bersama dengan pasangan



DISEMBER
· Pemurah terhadap pasangan
· Mudah jatuh cinta dlm masa yg sama
· Tergesa-gesa dalam perhubungan
· Suka didampingi oleh pasangan
· Benci dikongkong
· Berbakat utk kahwin lebih dr satu ( utk lelaki )
· Suka mempengaruhi pasangan
· Curang dalam percintaan
· Kurang bekerjasama dlm pasangan
· Selalu cuba utk mencari pasangan baru
· Mudah menipu dan tidak jujur terhadap pasangan.

so mcm mna  ??
bgi yg ada pasangan untung la 
haha~
tpi bagi yg SINGLE same like si uchuq tak salah pun nak usyar bulan yoursecret love 
HAHA

thank for reading