Haaa Tuhhdiaaa Meh Singgah Lagi Meh ! Pakat Bau Busuk Soqang Sikit . Tehehe Jemput Datang Lagi Nuh :)

meyh foLLow uchuq meyh

Monday, 17 December 2012

I'm Thankful

Hi guys . 
First of all cuq nak mintak maaf sebab post post cuq sejak kebelakangan sangat sangat sengal 
so now i think you know what to do ?

Berhenti membaca 
=="

MY FEELING ???
Oh dont worry about those , no one else does 
^^,

cuq cuma nak post ni "Org TUH" ja baca . 

***
Hi "Org TUH"  :

" Saya berSyukur awak dah boleh buang saya jauh jauh .
saya berSyukur awak dah ada peganti .
saya berSyukur sebab awak tak ingat saya lagi .
saya berSyukur sebab awak bahagia tanpa saya . 
Walaupun tak pernah saya terpikir yang awak akan buang saya sejauh ini .
Walaupun tak pernah saya terpikir yang awak akan jumpa peganti saya .
Walaupun tak pernah saya terbayang yang awak akan bahagia tanpa saya .

cinta tak selamanya indah ,
cinta juga boleh berubah menjadi sakit ."


To my dear friend : 
"thankyou for your informations . 
betul cakap hang 
why do i see him but he doesn't see me 


Monday, 1 October 2012

A.D.A.B

Salam Blogger 

post for today about A.D.A.B !

nak tanya sat , 
hangpa rasa hangpa ada ADAB tak ?
kalau ada hat cakap lepa ada adab tuh ,nampak terang terang muhong !

ADAB means .
singkatan bagi 

Adila  ♥ Dynie  ♥ Adira  ♥ Babal

*hewhew*

we are BEST FRIEND for this years !
nice to meet them 
love to know them !

tak ada kami berempat ,
tak ada lah ADAB !
*haha*

susah senang ada ADAB
sihat sakit ada ADAB
seronok sedih ada ADAB
gelak gegeh ada ADAB

semuanya berADAB lah 
*haha*

tapi ..
lepas nih dah tak dak huruf D lagi ..
hanya tinggai AAB

setiap yang ada pasti akan hilang, 
setiap yang elok pasti akan rosak, 
dan...
setiap pertemuan mesti ada perpisahan :)

"SELAMAT TINGGAL ADAB"
hehe *gelak dalam tangis*

i will always remember all the time we stay together yeah !

to ADYLA , ADIRA , BABAL


ADYLA :
"lepas nih mungkin aku tak kan jumpa lagi kawan yg macam hg . take a very good care for me . msa aku saket hg lah yg teman aku bagai nak rak  . buad sesuatu yg kawan-2 lain tak penah buad untuk aku . hihi . gelak macam cartoon . yg pling penting aku tak kan jumpa kwan yg mudah terasa mcm hg nih ! mintk-2 tak dak dh la.hehehehek . just for kidding . iloveyou okey ! dont forget all the time we stay together yerr "


ADIRA :
"sorry sebab aku nak pergi nih hg tk tau apa-2 citer langsung . sorry sesangad ! aku nak habaq nih , yg ak terharu bila tengok hg nak nangeh depan aku tadi >.<
OUCHH ! aku rasa mcm OWESOME lah ! sebab adira yg aku kenal hati dia keras kot . tetiba ada cecair plak kt mata hg . TERIMA KASIH ADIRA ! terima kasih sbb bagi hari hari aku warna warni dengan gelak gegeh kita . HEHE . dont forget me oke ! iloveyou "


BABAL : 
''weyy!!! seddeyy kot ! kenapa aku sedih ? pasai susah nak cari kawan laki hat mcm hg nih . seriusly ! hg memang boleh masuk dengan otak aku sesangad sangad . aku jahat , hg pun double jahat . aku gila hg lagi lagi lah gila , duk dengan hg tk penahnya nk serius . tak kira lah belajaq ka, sedih. sampai 1 tahap aku bole teriak smbil gelak bila hg ada depan aku. HAHA . hg mmg sempoi weh ! even kita baru mula cakap tahun nih,aku rasa mcm dh lama kenai hg . thankYOU cuz be my friend . hg jgn lupa aku nah !kalo ada nk ngumpat org jgn lupa save your word ,nnti aku blik sini kita gebang sakan nah. HAHA "

tak lupa jugak dekat barisan 
6 UPM b 




iloveyou all !
first of all nak mintak maaf if ada yang terkilan dengan perangai aku kat dalam kelas tuh .
HEHE 
harap semua kosong - kosong nah .
dont forget me "UCHUQ"

akhir bicara :
" mencari kawan yang baru tidak bererti menggantikan kwan yg lama . kenangan tetap menjadi kenangan . for all student pra-U , do the best for whatever you want to do okey ! good LUCK for your examinations !"

nah LALU LINTAS di kelas 6 UPM b 

SeSAHABAT HEBAD

DeDe ; cikgu ; ucuq

BEST teacher with best STUDENT 
*HAHA*


cintahati cuq !

3 dara pingitan 
*hehek*


mady <3


thank FOR READING 

Thursday, 27 September 2012

SELAMAT TINGGAL PENANG

Salam Blogger 
Salam for all 


:: SPA ?? atau MARITIME ??? ::
* pembantu Jururawat atau Maritime Management *

Tittle for post today bkan nak cerita pasai serabut nak pilih p sambung lajaq kat mana .
tapi ..

cuq dah decide yang cuq akan sambung study dekat R.E.T.I college .
apa kebenda RETI tuh ? 
*ahaha*
tuh sebenarnya nama pendek bagi 
  RANACO EDUCATION and TRAINING INSTITUTE .
terletak di KEMAMAN .
lepas nih cuq jadi oqang GANU laa ..

*huhu*

cuq punya course ialah MARITIME MANAGEMENT .
cayalah nanti cuq akan keja macam nih la 




*haha*
mereben sat . 
tak der lha .cuq bole pilih nak STAY dalam office atau ikut join depa punya journey .
sound liked so much fun right ? 
i cant wait to be there this Feb 2014
cuq punya yuran dalam 18k , 1 sem 4k or maybe less .
ramai org cakap course ni susah nak dapat . 
cikgu-2 and member-2 kat sekolah pun galakkan cuq pergi 
yang paling penting , sokongan kuad dari my parent .

"mum dad ! i will try to be the best model to my little brother"

macam biasalah ,
dalam seronok akan ada terselit jugak sedih .
and sedih yg  terselit paling dalam tuh adalah untk pergi meninggalkan mereka .
who ??

FAMILY and FRIEND .

ayat yang cuq lemah bila dengaq 

abah : "hmm ..lepas nih adek duk sorang la kt rumah noh .."

mak : "lepas nih tak dak sapa dah lah nak usung mak p shopping .kereta kt rumah pun duk keras macam tuh ja la"

adek : "hg p sna nnti jgn lupa bli apa-2 kat aku nah !" *cis!mcm seronok ja aku nak p jauh*

members : ''wey ..sampai haty hg nk tinggai kami .."

(~_~)"

but i must to go !

im sorry guys 

tht all from me .

THANK FOR READING

Sunday, 9 September 2012

RAYA OH RAYA

hah tudiaaaa tudiaaa
diaa mai dah 
*cakap dalam hati*

SALAM BLOGGER 

apa khabaq semua ? sehad ? 

lama sungguh tak mengemas BLOG cuq nih .
THANKYOU 
kepada pembaca blog cuq yg duk send kt inbox

"cuq ..tk mau update cerita lgi ka..duk tunggu lama dah nih"

"cuq ! blog bersawang ! mana story baru ?"

"cuq . cuq . cuq . new story plz"

*amik ungkapan yg manis ja.yg pahit tk dicatat disini*
tehehe

thankYOU again and again .

actually cuq tak berapa nak post sangad pasai otak skrang nih duk monopos *tk tau betui ka tak* untuk study . even study tah pape .
*kekeke*

post today pun tak der cerita yang menarik kot . 
just want to share photo RAYA cik BUSUK 

nah cuci mata :

nih antara baju baju RAYA cuq untuk tahun ni
*saja nak habaq *

baju RAYA pertama
*tema family <3


baju RAYA kedua
*tema ikut hati sendiri


baju RAYA ketiga 


baju RAYA yg seterusnya 
*tak ingt keberapa*

tuh saja 
so how ?
jeles tak ?
*harap-2 jeles*

kat bawah ni plak KEPOH habis 
raya with FAMILY
and my dear FRIEND 

antara tetami IMPORT dari jauh
*tehehe*
uncle AMIRUN



barisan si pupu kupu kupu
*bukan senang nk jmpa lepa nih*
aunty ADILA ; cik BUSUK ; cik AMIRA ; cik KIYAH


cuq bersama ORANG LAMA 
*orang tuatua*
my lovely MUMMY ; makNGAH ; TOK abah


salam aidilFITRI


member GIAT MARA 
kak JAH ; kak ILAH ; kak IKA
*barisan gadis melayu*


open haouse again 
at : rumah KAKA nazatul
also ex member classmate 2011


open HOUSE again and again
at : rumah AIN
member classMATE 

open house again , again AND again
at : rumah mama and adek angkat 

TEHEHE
the end

actually bnyak lgi rumah yg diserbu oleh ucuq 
tapi tk disnap picture 
:)
apa pun ! raya thun nih mmg letih .
letih berjalan sungguh sungguh
hehe

so takat tuh ja lah hasil nukilan cik busuk untuk hari ni 

macam mana raya hampa tahun nih ? 

jom kongsi bersama 

akhir BICARA :
yang baik itu sesungguhnya datang dari Allah , 
dan yang kurang itu dtang nya dari cuq

THANKYOU 
for
reading 








Thursday, 26 July 2012

sahur oh sahur

salam blogger
hey semua 

sedar tak sedar dah bulan ramadhan kan sekarang 
korang semua puasa tak today ?
mesty ada yg ehem ehem kan .
tehehe

for post today ,cuq ada tip nak kejutkan org bangun sahur 
tak maw gebang panjang-panjang satgi mahkruh plak 
huhu 
so ushar lah sendiri eh 



TIPS KEJUTKAN ORG BANGUN SAHUR yg agak MENCABAR hihi
khas utk org yg liat bangun sahur...


1. Pegang anak jari kiri atau kanan sambil memanggil nama dia perlahan2
2. Sentuh bahu orang yang tidur tu dan goyangkan perlahan lahan sambil panggil nama dia...
3. Renjis air kat muka dia...
4. Tampar tampar manja pipi dia..
5. Tutup kipas/air cond


Tapi kalau still tak ada effect,


1. Jerit nama dia sekuat hati...
2. Gigit ibu jari kaki dia, macam hantu toyol gigit
3. Simbah air sebaldi, kalau boleh air rendam baju dalam dan stokin busuk korang
4. Tarik rambut dia sampai jatuh dari tilam
5. Goyang badan dia kuat - kuat dan jerit 'tsunami!' tsunami!


Tapi kalau still tak ada effect gak,


1. Pergi kat telinga dia...then sebut maa rabbuka! sambil seru nama dia banyak - banyak kali...
2. Pergi dekat dengan dia dan baca je surah Yaasin!


Tapi kalau still tak ada effect gak...Ni je la cara terakhir


1. Panggil je orang masjid atau surau untuk uruskan...kerana Tuhan lebih menyayanginya...Innalillahi wa inna ilaihi roji un...

so amacam ?
best tips kan kan .. huhu
selamat mencuba ! 


for him : 
dear ! suruh ibu buad mcm nih eyh kt dy ..
sbb susah sangad nak bngun sahur kan 

<3 . <3

Wednesday, 18 July 2012

andai ini takdirnya

Assalamualaikum
salam blogger 

post today cuq nak share sikit what feel for today 

i'm in moody 
SAD and SEDIH 

First of all , 
tadi kt sekolah ,gigi memang buad perangai gila .
duk meqap jea keja .
SAKET OI !
serius tk muhong , mmg saket tahap KEMUNCAK lah 

tapi atas bantuan2 kengkawan yg caring and loving , 
cuq maseh cuba untk tersenyum
YEAH ! im smile ,but inside is crying and crying 

Furthemore ,
balik dari sekolah 
cuq tercari cari boboyot .
tapi sunyi and sepi ja rumah 
duk kejap tuh mama call ,
boboyot da kat klinik
boboyot mcm dah nyawa nyawa ikan 
cuq cuba tenangkan diri sendiri . 
and kepulangan mama di rumah membawa khabar angin yg menyedihkan 
boboyot dah pergi meninggalkan kami semua 

boboyot :
"kenapa cepat sangad boboyot pergi ..
kenapa boboyot tinggalkan kaka mcm nih ..
kaka syangs boboyot ,
boboyot saja yg mampu buad kaka tersenyum dgn telatah boboyot 
maafkan kaka sebab kkdang tuh kaka tertinggikan suara bila boboyot mintak susu ..
kaka mintak maaf boboyot ..
ANDAI INI TAKDIRNYA ,
kaka relakan boboyot pergi ..
semoga boboyot tenang disana ..
boboyot jgn risau eh , kata orang BINATANG ( kucing ) yg mati akan dtempatkn disyurga 
WALLAHUALAM "


ya allah tenangkan lah hamba mu ini ya allah 

lepas ni tak ade lagi yg nak mai mengepik kat atas ktil cuq time cuq tidur ,
tak der lagi yg bising nanak susu 
tak der lagi yg nak taktih taktih berjalan kehulu ke hilir

huh 

ujian apakah lagi selepas ini ya allah 

akhir kata  :
~ setiap yg terjadi itu bersebab ~



Tuesday, 17 July 2012

SENTAP MAK !

Assalammualaikum

salam blogger 
salam 1 malaysia 

hai 
#nampak comey kn?#

haha ~

whateverlah .
#oh my english! #

today cuq nak kongsi ngan hampa 1 short story ni 
gila SENTAP lepas baca story tu

malas nak beletiaq banyak banyak ,buad juling mata hampa ja sat g 
hehe

***

gf : awak , saya nak cincin hubungan kita .
bf : untuk ape ? malas la . awak , petang ni kita jumpa tempat biasa ok ?
gf : hurm .. yelah .
bf : awak , cuba tutup mata awak . saya nak bagi hadiah .
gf : hadiah ? ok ..
bf : ok .. cuba tengok ni . saya belikan patung beruang untuk awak .
gf : awak ! saya tak nak patung beruang . saya nak cincin hubungan kita !
(sambil membaling patung beruang itu di jalan raya)


lelaki itu pun terus berlari dan mendapatkan patung itu balik dan berada dalam gengamannya . tiba-tiba sebuah bas meluru ke arah lelaki tersebut dan badannya di gilis sehingga lelaki tersebut tidak berdaya untuk bergerak . lalu perempuan tersebut menjerit . dalam keadaan yang bergegas . perempuan mengambil patung di tangan lelaki tersebut dan tiba-tiba patung itu berkata .

' you .. see in my pocket .. '

dan terlihatnya satu cincin yang sangat cantik . dan patung itu terus berkata .

' will you marry me ? '

di saat itu , mengalirnya air mata perempuan tersebut . tetapi sudah terlambat untuk menyesal . kerana lelaki tersebut sudah pun pergi untuk selama-lamanya :')


***

hampa hat perempuan ni mesti penah kan mintak something kat BF hampa ? 
atotot ~
mungkin malu nak ngaku 
haha

so moral dy :
Hargailah selagi dia masih berada disisi kita

WHO ?
bkan BF / GF ja ,
parent ,
family ,
friend ,
enemy 
and ALL !

huhu

for my <3 : 

"dear ~ im sorry .
ya cuq selalu buad perangai ngan dy kan .
even hubungan kita da semakin keruh , asyik fight jer tiap tiap hari , 
but...
im still love you"





Friday, 13 July 2012

PHOTOSHOOT jum ! ko penah ker ??

salam blogger 

"PHOTOSHOOT jum ! KO PENAH KER ?"

tu tittle for post today . 
dari tajuk dah nampak style kan ?
HAHA
*tengoktengok berlagak tak aku ?*

sebelum cuq nak tayang picture cuq hat sangad OWESOME tuh *nampak riak kan ?*
cuq nak GEBANG sikit lah kat syni .
huhu ..

kalau gebang kat orang pasal belajar kat PRA UNIVERSITI nih , 
reaksi lepa mcm nih 

"aiyo ! serius weh hg stay sana ? cayalah ! susah baq hg .. hohoho"
#kata kawan#

"adek blajaq pra u ? blajar rajen2 lha dik oi ..susah oww periksa STPM "
#kata owg yg lebih tua#

"dyni blajaq lha sungguh sungguh jagn duk bnyak maen . dyni dh amik jln yg bijak ,tpi kena bijak ambil msa nk study takut frust nnty rugi masa blik"
#kata org tua#

hampa cuba duk practise dengaq ayat nih selalu tgk ,bleh jadi TENSION kot 

dah habeh tension ,otak pun CRAM + BLUR kat skolah ,
ada lah sorang member cuq nih melamar cuq untuk photoshoot .
*ayat memang tak boleh blah*
TEHEHE
TUNGGU apa lgi dah memang hobi kot 

tapi kali nih mmg SEMPOI punya photoshoot .
bak kata orang kampung  THUMBS UP !

apa yg sempoi,
 lepa mmg habeh sporting 
sblm nih kalo shoot mmg penat sangad ,
tpi kali ni penad jugak , penad dgn GELAK jea 

apa pun , say THANK YOU to 
ewpul graphix a.k.a. KEKANDA
*panggilan tuh melambangkan pangkat seseorg . tehehe*
and 
danial mancis a.k.a. ADINDA 
*haha sebab nama adek cuq pun danial kan*

meh cuci mata kat bawah nih 

this is KEKANDA
*dari gambar dh bleh nampak mcam Bruno mars*
HAHA *ketawa sopan*

this is Danial Mancis
*lepa habaq lepa oqang KOQDIANG..DAK AIH SUNGGUH*
huhhu

hah tuh diaa
nih lah CIK BUSUK 
:)
model yg tidak berbayar 
hahaha















rasanya sampai takat nih jer .
actually bnyak lagi pic kalo nak bubuh , tpi nk tunggu dia loading tuh ,nahhhaihh
berjanggut jgk lha
hewhew 

akhir kata :

thank for all yg LIKE picture cuq ni kat FB 
and thank jgk dekat yg mengata 
hewhew 
mulut hampa mmg berbau 
*harap terasa *
haha 

wassalam
thank for reading